1.
Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 15 minute.
2.
Blatul copt se desprinde imediat de pe hârtia de copt, se pune apoi pe o hârtie uscată şi se acoperă cu un şervet puţin umezit. Afinele se spală, se curăţă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
3.
Pentru cremă, se dizolvă budinca în laptele rece, se adaugă zahărul şi gălbenuşul şi se pune la foc mic amestecând continuu, până se îngroaşă. Când se răceşte se înglobează untul frecat spumă şi se aromează cu rom. Se întinde pe blatul copt, apoi se presară fructele şi se rulează. Se împachetează în hârtie şi se lasă la rece 2-3 ore.